Wie is OR-Coach.nl?

Een nieuw bedrijf met decennia aan ervaring in het begeleiden van uw ondernemingsraad. Maar vooral met een uitgesproken kijk op de plaats en functie van uw ondernemingsraad.

Neem contact op

Onze visie

De kiem voor onze samenwerking is eigenlijk al gelegd bij Schouten & Nelissen. Daar werkten we samen in een nieuwe busness-unit, gericht op medezeggenschap en arbeidsverhoudingen.

Ja. We wilden nieuwe wegen inslaan. Minder aandacht voor de wet, meer aandacht voor de persoonlijke kwaliteiten die mensen in de OR moeten ontwikkelen.

Wij waren inderdaad de eersten die aan de slag gingen met competentieontwikkeling voor OR-leden. Het OR-lidmaatschap is ook goed voor je loopbaan! Dat was toen best omstreden, want medezeggenschap werd vaak gezien als een roeping. Het werd nog erg ideologisch ingevuld.

Gelukkig zijn die tijden veranderd. Maar het blijft nog wel een hele uitdaging, dat OR-lidmaatschap. Het vraagt leiderschap en gezag van de mensen die er wat van willen maken

Hans en Rob gingen na een mooie tijd bij Schouten & Nelissen, aanvankelijk ieder hun eigen weg. Hans werd directeur van FNV Formaat, Rob Senior-consultant bij GITP. Uiteindelijk vonden ze elkaar weer in hun ambitie nieuwe impulsen te geven aan de medezeggenschap.

De OR moet zijn gezag opnieuw vestigen. Minder formeel gezag op basis van de wet, meer op basis van resultaten en persoonlijkheden.

Ja. De wet vormt daarbij een onmisbaar hulpmiddel. Maar OR-leden moeten zich meer toeleggen op het ontwikkelen van strategisch gedrag. Weten wat ze willen en daarnaar handelen. Dat vraagt om kennis van zaken, maar vooral ook lef.

Uiteindelijk bepaalt je omgeving (achterban, bestuurder, management, toezichthouders) hoeveel gezag je hebt als OR. Daar moet je aan werken. En daar draait onze nieuwe onderneming om.

Rob van Etten

Functie Ik help u uw organisatie te doorgronden, om van daaruit te komen tot een passende aanpak.
Integer posuere erat a ante venenatis dapibus posuere velit aliquet. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper.

Hans Hautvast

Sociaal bedrijfskundige Echte invloed begint bij het doorgronden van wat de ander wil. Ik help u daarbij, om van daaruit met voorstellen te komen die echt hout snijden.
Een succesvolle OR stelt zich op als helper, niet als aanklager van de bestuurder